Rusi optužili Borisa Johnsona za izazivanje novog Hladnog rata

Foto: FAH

RUSI su optužili britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona za izazivanje novog Hladnog rata. Optužuju ga kako pokušava stvoriti veći razdor između SAD-a i Rusije, a to im nije prvi put da ovako govore o Johnsonu.

Optužbe su došle nakon Johnsonovih komentara o vladi Rusije i Vladimiru Putinu. On je najprije rekao kako je Putinov režim ‘spreman na svakakve prljave trikove’ čak i na cyber ratovanje, što je ustvrdio nakon optužbi da je Rusija imala svoje prste u hakiranju američkih izbora.

Napadi preko Twittera

Preko svog Twitter profila, ruska ambasada je napisala kako je Margaret Thatcher putovala u SAD kako bi pomirila Washington i Moskvu i okončala Hladni rat, a kako Boris Johnson putuje u SAD s potpuno suprotnim ciljem.

Johnson je na svom putu u SAD rekao kako su Rusi spremni na razne trikove, ali je po povratku s puta u parlamentu rekao kako bi bila pogreška demonizirati ili izolirati Rusiju.

Uz ove optužbe, ambasada Rusije je rekla i kako očekuju da će vlada Velike Britanije ponovo provesti referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske Unije, te kako će tvrditi da je rezultat referenduma okaljan ruskim utjecajem i hakiranjem.
 

Pročitajte više