Rusi: Srušili smo dva helikoptera, pokušali su evakuirati vođe Azova iz Mariupolja

Ilustracija: Profimedia

RUSKA vojska priopćila je danas da je oborila dva ukrajinska helikoptera "koji su pokušavali evakuirati vođe nacionalističkog bataljuna iz Mariupolja", prenosi AFP.

"Jutros, 5. travnja, kod Mariupolja je prekinut novi pokušaj kijevskog režima da evakuira vođe nacionalističkog bataljuna Azov. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8, koja su pokušavala doći do grada s mora, oborena su prijenosnim protuzračnim sustavima", rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Rekao je da je Moskva u utorak ujutro predložila ukrajinskim borcima da polože oružje i napuste grad "preko dogovorenog puta na teritorij pod kontrolom Kijeva". Rekao je da je ukrajinska vojska ignorirala taj prijedlog.

"Budući da Kijev nije zainteresiran za spašavanje života svojih vojnika, Mariupolj će biti oslobođen nacionalista", rekao je Konašenkov.

Prošlog tjedna Rusija je objavila da je ruska vojska oborila ukrajinski helikopter iznad Azovskog mora koji je došao evakuirati zapovjednike bojne Azov, koja već tjednima žestoko brani Mariupolj.

Pročitajte više