Rusi: Pogodili smo hotel i ubili obavještajce koji su pripremili napad na Belgorod

Foto: EPA

Ruske oružane snage eliminirale su pripadnike ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) koji su bili uključeni u planiranje i izvođenje terorističkog napada u Belgorodu, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane. Broj mrtvih u ukrajinskom raketnom napadu na Belgorod popeo se na 24, objavio je ranije danas guverner te regije Vjačeslav Gladkov. 

"Preciznim raketnim napadom na bivši hotel Harkiv Palace eliminirani su predstavnici GUR-a i ukrajinskih oružanih snaga koji su bili izravno uključeni u planiranje i provođenje terorističkog napada u Belgorodu", priopćilo je Ministarstvo, prenosi ruska državna novinska agencija TASS. 

"Agresor je ponovno napao civilne ciljeve"

Ukrajinski obavještajci odbacili su ove primjedbe kao bolesne zablude terorističkog režima.

"Što se tiče najnovije gluposti iz takozvanog ministarstva obrane agresorske države, možemo vas uvjeriti da nijedan časnik GUR-a ili pripadnik ukrajinske specijalne jedinice Kraken nije ozlijeđen tijekom još jednog terorističkog napada na Harkiv", rekao je glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe Andrij Jusov

"No, agresor je ponovno napao civilne, a ne vojne ciljeve. To je uobičajena praksa Ruske Federacije i njezinih terorističkih raketnih napada, koji ciljaju civilnu infrastrukturu i civile. Sve ostale tvrdnje o imaginarnim 'udarima' na GUR samo su još jedna bolesna fantazija ljudi koji žive u paralelnoj stvarnosti i vode genocidni rat protiv Ukrajine, za što će nedvojbeno biti kažnjeni", dodao je. 

Pročitajte više