RUSIJA ĆE PRISUSTVOVATI EUROPSKOJ KONFERENCIJI U ATENI 17. TRAVNJA

Ruski ministar vanjskih poslova Igor Ivanov sudjelovat će 17. travnja u Ateni na Europskoj konferenciji "kao promatrač", a osim članica proširene EU, konferenciji će prisustvovati i predstavnici 14 europskih zemalja, izvijestio je glasnogovornik grčkog predsjedništva EUa Telemaque Hytiris. L

Glasnogovornik grčke vlade Christos Protopapas ranije je izvijestio da je Ivanovljev dolazak "vrlo vjerojatan". Protopapas smatra da je prisutnost Rusije na konferenciji potrebna zbog činjenice da "postoje teme o kojima bi međusobno trebali raspravljati predstavnici zemalja koje graniče s proširenom Europom, ali i tema o kojima se trebalo raspravljati između Rusije i EU-a", pri čemu se kao primjer navodi problem ruske enklave Kalinjingrada.

Osim Rusije i 25 zemalja proširene EU, u radu konferencije sudjelovat će još 14 zemalja - Turska, Bugarska, Rumunjska, Island, Norveška, Švicarska, Liechtenstein, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija-Crna Gora, Albanija, Makedonija, Ukrajina i Moldavija, izvijestio je Hytiris.

(Hina) mh sv

Pročitajte više