Rusija ponovno bombardirala Rusiju

Ilustracija: Profimedia

Ruske snage greškom su bacile četiri bombe na rusko selo u blizini ukrajinske granice, prema lokalnom izvješću, što je još jedan u nizu takvih slučajeva, prenosi Newsweek.

Četiri ruske bombe namijenjene napadima na ukrajinsku regiju Harkiv bačene su na grad Shebekino koji se nalazi u regiji Belgorod, blizu granice s Ukrajinom, objavila je jučer nezavisna ruska novinska kuća Astra na svom Telegram kanalu. Nema izvještaja o žrtvama, ali ima oštećenja na stambenim zgradama, navodi se.

Niz sličnih incidenata

Područje Belgoroda redovito koriste ruske snage za pokretanje napada na Ukrajinu, tamo se nalazi nekoliko vojnih baza i poligona koje je Ukrajina dosad napadala. Regiju su nedavno potresle gotovo svakodnevne eksplozije.

To je posljednji u nizu incidenata prijavljenih ove godine koji podrazumijeva slučajno rusko bombardiranje vlastitog teritorija. Astra je 17. svibnja priopćila da su u posljednja tri mjeseca moskovske snage iz svojih zrakoplova bacile najmanje 46 zračnih bombi na rusko tlo ili na okupirana područja Ukrajine.

Samo 16. svibnja ruski vojni zrakoplovi bacili su osam zračnih bombi na područje Belgoroda, izvijestila je Astra. "Srećom, u svim slučajevima streljivo nije detoniralo i nije bilo žrtava", navodi se.

Ranije ovog mjeseca, nezavisne internetske novine The Moscow Times izvijestile su da su ruski zrakoplovi od početka proljeća bacili najmanje 25 zračnih bombi na vlastiti teritorij, odnosno onaj za koji je Putin proglasio da ga je anektirao od Ukrajine. Od siječnja su se dogodila 33 takva incidenta, pišu.

Ruske vlasti nisu dosad opovrgavale izvješća o ruskim bombama na ruskom tlu, ali su se pravdale velikom količinom izbačene municije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.