Rusija: Ukrajina nas je napala tamo gdje misli da smo najslabiji. Nisu uspjeli

Foto: EPA

RUSKE oružane snage odbile su ukrajinsku ofenzivu u smjeru južnog Donjecka, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Ukrajina je krenula u ofenzivu sa šest mehaniziranih i dvije tenkovske bojne, objavilo je rusko ministarstvo na Telegramu.

"Četvrtog lipnja ujutro neprijatelj je pokrenuo veliku ofenzivu u pet sektora bojišnice u smjeru južnog Donjecka", stoji u objavi.

"Cilj neprijatelja je bio probiti naše obrambene linije, nije postignut"

"Cilj je neprijatelja bio proboj naših obrambenih linija na, po njegovom mišljenju, najranjivijem dijelu bojišnice", navodi se. "Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, nije imao uspjeha."

Reuters nije mogao u prvom trenutku provjeriti ruske navode, a Ukrajina ih nije odmah komentirala.

Rusko ministarstvo objavilo je i video koji, kako kažu, prikazuje nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila u plamenu nakon pogotka.  

Ruske snage ubile su 250 ukrajinskih vojnika i uništile 16 tenkova, borbena vozila i 21 oklopni transporter, izvijestilo je rusko ministarstvo.

Na području koje su napale ukrajinske snage nalazi se prema objavi na Telegramu načelnik ruskog vojnog stožera Valerij Gerasimov, zapovjednik ruske vojne operacije u Ukrajini.

"(Gerasimov) je bio na jednom od istaknutih zapovjednih mjesta", navelo je ministarstvo.

Trenutno nije jasno predstavlja li navodni napad dugoočekivanu ofenzivu kojom Ukrajina želi vratiti teritorij pod ruskom kontrolom. Kijev je u nedjelju pozvao na "tišinu" pred ofenzivu, podsjeća Reuters.

Ukrajina je proteklih tjedana nastojala oslabiti ruske pozicije, a krajem svibnja visoki dužnosnik izjavio je da su već počele preliminarne operacije, poput uništavanja lanaca opskrbe i uništavanja skladišta.

Pročitajte više

 

Pročitajte više