Išli Rusima po kućama i ispitivali podržavaju li Putina. Evo rezultata

Foto: EPA

Velika većina Rusa vjeruje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu te 77 posto njih pozitivno ocjenjuje njegov rad, pokazali su danas objavljeni rezultati istraživanja Zaklade javnog mnijenja, ruske organizacije bliske Kremlju.

Na pitanje radi li Putin dobro ili loše svoj posao 77 posto Rusa odgovorilo je da radi dobro, oko 12 posto misli da radi loše, a isto toliko ih nije moglo odgovoriti na pitanje.

Putinu vjeruje 76 posto Rusa, 15 posto kaže da ne vjeruje, a 9 posto ih nije odgovorilo na pitanje, stoji u rezultatima ankete.

Ljude ispitivali na adresama stanovanja

Anketa je provedena od 2. do 4. lipnja među građanima starijim od 18 godina. Metoda anketiranja je intervju na adresi stanovanja ispitanika.

Uzorak se sastojao od 1500 ispitanika iz 104 gradska i ruralna naselja. Statistička pogreška ne prelazi 3.6%, navodi Zaklada.

Zaklada javnog mnijenja je ruska neprofitna organizacija koja se pravi ispitivanjem javnog mijenja. Glavni klijenti su joj Ured predsjednika Ruske federacije, Vlada Ruske federacije, Centralna banka Ruske federacije i Gazprom.

Pročitajte više

 

Pročitajte više