Ruska pjevačka diva koja je osudila napad na Ukrajinu: U Izraelu sam, molim za mir

Foto: EPA

KRALJICA sovjetske pop glazbe Ala Pugačova objavila je da se nalazi u Izraelu tri tjedna nakon što je javno osudila Putinovu invaziju na Ukrajinu te kazala da je Rusiju pretvorio u globalnog pariju.

"Zahvaljujem višemilijunskoj vojsci svojih obožavatelja na njihovoj ljubavi i podršci, na njihovoj sposobnosti da razlikuju istinu od laži", napisala je Pugačova na Instagramu.

"Iz Svete Zemlje molim za vas i za mir. Sretna sam", poručila je.

Pugačova je superzvijezda u Rusiji

Pugačovu smatraju superzvijezdom u njezinoj zemlji. Oblikovala je rock i pop glazbu u Rusiji od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Među ruskim generacijama najpoznatija je po hitovima poput "Milijun grimiznih ruža" iz 1982. i po filmu "Žena koja pjeva" iz 1978. godine.

Prije tri tjedna zatražila je da i nju ubroje među strane agente otkako je ministarstvo pravosuđa na crnu listu stavilo i njezina supruga Maksima Galkina.

I Putin je volio slušati Pugačovu

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu krajem veljače sa suprugom je napustila Rusiju. Među njezinim obožavateljima su u prošlosti bili aktualni predsjednik Putin i njegov prethodnik na mjestu predsjednika Boris Jeljcin.

Kad je u kolovozu umro Mihail Gorbačov, Pugačova je o posljednjem sovjetskom vođi govorila pohvalno jer je, kako je kazala, dopuštao slobodu i odbijao nasilje.

Pročitajte više