Ruska policija uhitila hakera koji je na moskovskom video zidu pustio pornić i izazvao prometni kaos

RUSKA je policija potvrdila da je uspjela locirati i uhititi hakera koji je upao u kompjuterski sustav jedne moskovske tvrtke i na njezinom reklamnom zidu postavljenom u centru grada na dvije minute pustio "vruće" scene iz pornografskog filma, objavio je danas britanski Telegraph.

Iako su sporne scene puštene kasno navečer oko ponoći, na prepunim gradskim ulicama u blizini Kremlja nastao je totalni prometni kaos, a vijest o tome brzinom munje se proširila  gotovo svim ruskim internet stranicama.

Policija je objavila kako je "izuzetno napredni, visokoobrazovani i nezaposleni 40-godišnji haker sa područja južne Čečenije" provalio u server moskovske online kompanije koja je koristila video zid u reklamne svrhe, te je u sustav pustio sporne "škakljive" scene, o kojima je vrlo brzo počela brujati cijela Rusija.

Haker je, prema tvrdnjama policije, krivo procijenio da ga u Čečeniji nitko neće tražiti, a kao razlog svojega postupka naveo je čistu zabavu i pokušaj da izvježba vlastite hakerske sposobnosti, ali i da ljude zabavi.

Ukoliko bude osuđen, spretnom hakeru prijeti i do dvije godine zatvora, a ruski mediji prenose i kako je jedan postariji motorist, koji se u to vrijeme svojim motociklom vozio avenijom uz koju je postavljen video zid, doživio infarkt kad je vidio scene seksa na displeju.

Pročitajte više