Ruski mediji: Na skupu protiv terorizma u Moskvi bit će oko sto tisuća ljudi

RUSKA državna televizija predviđa da će se u utorak u Moskvi na skupu protiv terorizma okupiti najmanje sto tisuća ljudi i pružiti potporu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu suočenim s kritikama zbog krvavog rješavanja talačke krize u gradu Beslanu.

Skup će se održati ispred Kremlja drugoga dana državne žalosti za 335 ljudi, od kojih su pola bila djeca, ubijenih prošloga tjedna tijekom talačke krize koja je okončana žestokim sukobima između čečenskih terorista i ruske vojske u školi u Beslanu u ruskoj republici Sjevernoj Osetiji.

Televizijski prilozi i dopadljive reklame prikazuju kulturne i sportske uglednike koji građane pozivaju da dođu na skup te se, kroz potporu Putinu, usprotive političarima koji kritiziraju ruskog predsjednika za sigurnosne propuste.

"Ono što se dogodilo zadnjih dana ne može se nazvati nikako drugačije nego ratom", izjavo je ruski prvak u umjetničkom klizanju Igor Bobrin, pozivajući građane da se odazovu na skup.

"Moramo osjetiti da stojimo rame uz rame", istaknuo je.

Državna televizija prikazala je skupove koji su u ponedjeljak održani u više ruskih gradova, među kojima i onaj u Petrogradu gdje se okupilo više desetaka tisuća ljudi.

Pročitajte više