Ruski obavještajci: Presreli smo ISIS-ov radiosignal, oni paničare, a mi pojačavamo zračne napade

Foto: FAH

RUSKO ratno zrakoplovstvo proširilo je područje na kojem izvode zračne napade u Siriji na četiri provincije. Primarno su usmjereni na uništenje utvrda terorista te razvaljivanje opskrbnih baza i terorističke infrastrukture, prenosi RT iz izjave ruskog ministra obrane.

U posljednja dva dana ruski borbeni avioni bombardirali su ISIS-ove položaje u Hami, Idlibu, Latakiji i Raki. Izvršeni su zračni udari na 63 postrojenja Islamske države, a među njima bombardirane su 53 utvrđene zone, 7 skladišta oružja, 4 kampa za obuku i zapovjedni centar. Zračne udare izvršili su Su24M i Su-34 bombarderi, kao i lovci Su25SM i Sukhoi Su-30.

"Po izvršenju borbenih zadataka u Siriji svi zrakoplovi vratili su se u bazu Khmeimim", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

On tvrdi kako su ruski obavještajci presreli radiosignal koji je otkrio veliku paniku među militantima Islamske države. Oni su navodno tražili brzu opskrbu oružjem i vojnom opremom, ali i premještanje dijela snaga iz provincije Raka zbog ruskog bombardiranja. U blizini grada Saraqib na sjeverozapadu Sirije uništena je topnička pozicija iz koje su granatirani naseljeni dijelovi.

Eskadrila bombardera Sukhoi Su-24M napala je teroristički zapovjedni centar u blizini sela Salma na sjeverozapadu zemlje, koji je koordinirao operacije militanata u cijeloj provinciji Latakija.

"Direktan pogodak navođenog projektila KAB-500 kompletno je uništio zgradu dok su zapovjednici militanata bili unutra. Također, u napadu je eliminirano pet terenaca s protuavionskim topovima", rekao je glasnogovornik.

Navode i da je u zračnim napadima uništeno i nekoliko terenaca s montiranim minobacačkim laserima.

Konašenkov je izjavio i da su američki i ruski vojni dužnosnici održali drugu videokonferenciju oko vojnih operacija u Siriji, tijekom koje su detaljno raspravljali u prijedlozima koje su iznijeli na prvoj konferenciji. Usmjerili su se na osiguravanje sigurnosti za zračne operacije s obje strane, budući da i jedna i druga strana trenutno djeluju u Siriji.

Pročitajte više