Ruski partizani: Nitko nije došao na sastanak. Zarobljene vojnike predajemo Kijevu

Ilustracija: EPA

PROUKRAJINSKA skupina ruskih boraca je najavila da će predati dva zarobljena ruska vojnika Kijevu nakon što se predloženi sastanak nije dogodio. Ruski dobrovoljački korpus je objavio kako je otvoren za razmjenu vojnika ako im se organizira sastanak s guvernerom Belgorodske oblasti. 

"Najvjerojatnije su ih ubili, koliko god mi je to teško reći. Ali ako su živi, od 17 do 18 sati - kontrolni punkt Šebekino. Jamčim sigurnost", poručio je guverner Vjačeslav Gladkov u odgovoru. Činilo se da je Gladkov time pristao na sastanak, ali proukrajinska skupina tvrdi da se nije pojavio na sastanku, pa su odlučili da će predati vojnike Ukrajini, piše Sky News.

"Imate priliku komunicirati bez oružja"

Kasnije je i Legija za slobodu Rusije objavila novi video na Telegramu u kojem tvrdi da se Gladkov nije susreo s njima. Prethodno je na Telegramu objavljena snimka na kojoj se pojavljuju dvojica zarobljenika i jedan muškarac koji se predstavio kao zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa. 

Na toj snimci se čini da je jedan zarobljenik ozlijeđen i da leži na operacijskom stolu. "Danas do 17 sati (po lokalnom vremenu) imate priliku komunicirati bez oružja i odvesti kući dvojicu ruskih državljana, običnih vojnika koje ste vi i vaše političko vodstvo poslali na klanje", stoji u zajedničkom priopćenju dvije proukrajinske skupine. 

Gladkov je u međuvremenu objavio da je održao operativni sastanak s lokalnim dužnosnicima. Ranije je objavio kako se u selu Nova Tavoljanka, blizu granice s Ukrajinom, vode borbe s "diverzantskom skupinom". Dvije proukrajinske skupine, koje se navodno sastoje od ruskih državljana, sudjelovale su u više sukoba koji su se proteklih tjedana dogodili na ruskom teritoriju. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više