Ryanair otvara novu bazu s 13 novih destinacija

Foto: EPA

IRSKI niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair najavio je otvaranje nove baze u njemačkom Nürnbergu, koja predstavlja ulaganje od 200 milijuna dolara, i 13 novih destinacija od idućeg ljeta.

U Nürnbergu će od idućeg ljeta biti stacionirana dva Ryanairova zrakoplova, a letjet će na 13 novih odredišta, uključujući Banja Luku, Cagliari, Veneciju, Faro, Dublin, Ibizu, Chaniu, Sofiju i Valenciju te Tallinn i Lavov, najavila je kompanija.

"Nismo ni željeli otići, a sada se vraćamo", rekao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Baza u Nürnbergu bila je zatvorena dvije godine

Ryanair je 2019. zatvorio bazu u Nürnbergu, navodeći među razlozima pad Boeingovih zrakoplova 737-800, koji su tamo bili stacionirani. Smanjili su tada broj letova iz tog njemačkog grada i nijedan njihov zrakoplov nije bio tamo stacioniran.

Od ožujka 2022. Ryanair će iz Nürnberga letjeti prema ukupno 27 odredišta, uključujući 13 novih, uz 85 letova tjedno. Gradonačelnik Nürnberga Marcus Koenig govorio je o uravnoteženoj mješavini veza s europskim gradovima i turističkim odredištima na Mediteranu i o mogućnosti obiteljskih posjeta u srednjoj i istočnoj Europi.

Uložit će se 200 milijuna dolara

Nova baza predstavlja ulaganje od 200 milijuna dolara, ističu u Ryanairu, dodavši i da će izravno otvoriti 60 radnih mjesta, uz oko 970 novih mjesta u regiji, zahvaljujući povećanom broju letova na tom području.

Pročitajte više