Kolinda se danas srdačno susrela s članom "Belih orlova" koji je ratovao u Hrvatskoj

Foto: Facebook

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović primila je ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića i razgovarala o primanju te zemlje u NATO. Bošković će sutra razgovarati i s potpredsjednikom vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.


Tko je Predrag Bošković?

Rođen u Pljevlji 1972. godine, Bošković se kao sedmogodišnjak s obitelji seli u Podgoricu. Tamo se školuje i završava srednju školu i Ekonomski fakultet. U Beogradu je magistrirao na Ekonomskom fakultetu i nakon toga završio više specijalizacija iz područja ekonomskih i političkih znanosti.

Karijeru je počeo kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, potom je bio zastupnik u crnogorskom parlamentu, zamjenik ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore, ministar ekonomije Crne Gore, a za ministra prosvjete izabran je u ožujku 2015. godine. Sada je ministar obrane Crne Gore, piše na Wikipediji.

Facebook profil je "škrt" prema onima koji mu nisu prijatelji.

"Pobeda" - DPS multipraktik

Drugi portali, srpski i crnogorski, vide ga kao osobu za "sva vremena".

Srbijanska Pobeda piše o njemu: "ovaj Pljevljak, poznat kao DPS multipraktik, pre ovoga obavljao je funkciju ministra prosvete, zamenika ministra spoljnih poslova SCG, ministra ekonomije, ministra rada i socijalnog staranja, kao i predsednika odbora direktora Rudnika Pljevlja. Bošković je, inače, svojevremeno bio pristalica srpske nacionalne retorike, pa i član paravojne formacije “Beli orlovi”, a čak je navodno i ranjen na ratištu kod Vinkovaca. Međutim, od srpskog nacionaliste, veoma brzo je postao protagonista samostalne Crne Gore i to u vreme dok je tesno sarađivao s Vukom Draškovićem (čiji je zamenik bio), od kada je shvatio da ta NATO priča i nije tako loša."


"Monitor" - sudski postupak navodno nije pokrenut

S tim srbijanskim portalom slažu se i neki crnogorski. Monitor prije dvije godine piše: "za Boškovića je šira javnost saznala sredinom 2001. kada je kao predsjednik Savjeta mladih DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore najavio tužbu protiv lista Dan, zbog teksta u kojem se tvrdilo da je bio dobrovoljac na hrvatskom ratištu kao član Srpske narodne obnove i pripadnik paravojnih formacija Beli orlovi. Sudskog procesa, koliko znamo, nije bilo. Boškovićevi poznanici tada su se prisjetili da je Bošković bio privržen projektu "svi Srbi u jednoj državi". To je demonstrirao po Ekonomskom fakultetu u Podgorici, noseći upadljivo veliki srebrni prsten s ugravirana četiri ocila."

"Vijesti" - navodno ranjen kod Vinkovaca

Vijesti portal, koji ima i svoje tiskano izdanje, prenosi: "Od nauke, na koju je izgleda stavio tačku sa zvanjem magistra krajem davne 1999. godine, bila je jača žeđ za politikom. U suštini, on je jedan od multipraktik kadrova DPS-a koji se na startu karijere u verbalnim sukobima drsko obračunavao s političkim neistomišljenicima. U to vrijeme dnevni list “Dan” je objavio da je bio član Srpske narodne obnove, da je navodno, bio dobrovoljac u paravojnim formacijama zvanim “Beli orlovi”, da je u borbi kod Vinkovca bio ranjen... Bošković je to demantovao, poručujući da će “bezimeni” autor morati na sud. Javnosti nije poznat epilog tog slučaja."

Pročitajte više