FOTO S marihuanom došao pred sabor, policija ga ekspresno odvela

Foto: Index

MARIO KOVAČEVIĆ pred sabor je došao s tek izniklom stabljikom marihuane. Donio ju je iz Bjelovara zahtijevajući prestanak kažnjavanja onih koji indijsku konoplju uzgajaju da bi se liječili od teških bolesti.

Odnijeli tek izniklu biljku

Policija, međutim, nije imala milosti. Ekspresno su ga odveli i odnijeli njegovu teglicu s marihuanom koju je biciklom dovezao iz Bjelovara. Baš kao i ulje i masti od indijske konoplje koje je želio podijeliti građanima da se sami uvjere u ljekovitost pripravaka od marihuane.

Već ima uvjetnu kaznu

Neslužbeno doznajemo da je Mario Kovačević pod uvjetnom kaznom od 10 mjeseci zatvora zbog uzgoja marihuane, a sam tvrdi da nikada nikom nije prodao ni gram trave.

Dolaskom pred sabor želio je potaknuti zastupnike da zakonom dozvole uzgoj marihuane i zaustave kažnjavanje onih koji se njome liječe.

Podsjećamo, nedavno je na dvije godine zatvora, zbog uzgoja indijske konoplje kojom se liječi od multiple skleroze, kažnjen Huanito Luksetić. Zbog toga je u Rijeci organiziran prosvjed, a skupljaju se i potpisi za potpunu legalizaciju konoplje. 

 

Pročitajte više