S OSMIJEHOM NA LICU Pogubljen okrutni ubojica, šokirao zadnjim obrokom: "Poljubite me u šupak"

Screenshot: YouTube

45-GODIŠNJI J.W. Ledford Jr. pogubljen je sinoć u američkoj saveznoj državi Georgiji. Bio je osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva susjeda 1992. godine, a kazna je izvršena smrtonosnom injekcijom u 1.17 sati po lokalnom vremenu.

Ledfordov slučaj u javnosti je izazvao brojne polemike, budući da je zločin za koji je osuđen na smrtnu kaznu izvršio prije nego što je napunio 21 godinu. Ipak, sve žalbe su mu propale i naposljetku je jučer pogubljen.

Na smrt je osuđen zbog ubojstva svog susjeda Harryja Johnstona, kojemu je hladnokrvno prerezao vrat te njegovo tijelo bacio na drugi kraj grada. Nakon ubojstva vratio se do žene ubijenog i od nje tražio novac te je oteo i pokušao pobjeći iz grada. Policija ga je uhvatila.

Prije nego što je smaknut, Ledford je okupljenima priredio pravi show. Smrtonosnu injekciju čekao je s osmijehom na licu, citirao riječi iz filmova pa okupljenima poručio: "Poljubite me u moj bijeli šupak".

Ledford je, kao i svaki osuđenik na smrt, imao pravo i izabrati što želi za posljednji obrok. I priredio si je pravu gozbu - naručio je filet mignon s lukom i sirom, veliki pommes frites, pohanu piletinu s umakom, svinjetinu, prženi luk i sladoled od vanilije. Popio je Sprite.

Pročitajte više