Sa 21 kilom heroina uhvaćen Milutin Novaković iz Sarajeva, policija traži prijatelja Ogija

MILUTIN NOVAKOVIĆ, Srbin iz istočnog Sarajeva, uhvaćen je prije dva dana na parkingu "Joko" pokraj teniskih terena u Makarskoj s više od 21 kilogramom heroina i to nakon što je policija dobila anonimnu dojavu. 

Novakovića su uhitili u trenutku kada se spremao napustiti rivijeru. Droga je pronađena u stražnjem odbojniku iznajmljene Škode Fabije. Policija cijeni da se radi o vrijednosti od 8 milijuna kuna.

O heroinu uhićeni šuti

Novaković o heroinu nije pričao. Ustvrdio je tek kako je automobil unajmio u sarajevskom rent-a-caru te da je granicu prešao prije tjedan dana kod Metkovića.

Policija još provjerava istinitost njegovih navoda i traga za njegovim prijateljem. Još nisu sasvim sigurni da ta osoba uistinu postoji, jer Novaković zna tek da se zove Ognjen, skraćeno - Ogi. 

Novaković je prije dvadesetak dana stigao u Sarajevo kod sestre. Nakon rata u Bosni, emigrirao je u Kanadu. Tamo navodno ima firmu, po zanimanju je vozač. Bosanska policija ga nema u dosjeu.

Nisu pratili kome vozi drogu

Rad na slučaju nije završen. Policija još uvijek pokušava otkriti tko je Novakoviću bio veza u Hrvatskoj, a intenzivirana je i suradnja s kolegama iz BiH. Kažu da nisu mogli dopustiti da Novaković ode iz Makarske s drogom.

A tko zna? Možda bi ih odveo do ljudi koji ipak imaju malo veću poziciju u narko miljeu. Ovako je, makar zasad, sve ostalo na njemu, običnom kuriru, koji je drogu milijunske vrijednosti vozio za neku jadnu naknadu. 

Pročitajte više