Sa sestrom se svađao oko groba, opalio pištolj. "Došao sam upucati tebe, a sebe sam"

Ilustracija: Petar Glebov/PIXSELL

Jedan je zagrebački umirovljenik bio teško ozlijeđen u svađi sa svojom sestrom kada je njegov pištolj slučajno opalio, a metak ga pogodio u kuk. Sve se dogodilo još 2018. godine u Zvonimirovoj ulici u centru Zagreba, a ovih je dana donesena presuda prema kojoj je sada 76-godišnjak uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora i mora platiti oko 1100 eura sudskih troškova.

On je kobnog dana došao u stan svoje sestre, s kojom je u ostavinskoj raspravi dobio zajedničko vlasništvo nad grobnim mjestom svog oca.

Svađa oko očevog groba

Kako stoji u presudi, ona je "u strahu za svoj život otišla u kuhinju, gdje je sa sudopera uzela mali nož kojeg je držala u lijevoj ruci ispred sebe i krenula prema prostoriji u kojoj je bio okrivljeni, u nakani da istu teško tjelesno povrijedi, iz svoje torbe izvadio pištolj marke "Margolin", crno srebrne boje, smeđeg rukohvata, kojeg je donio sa sobom."

"Dok su stajali jedan prema drugome, sa pištoljem kojeg je držao u desnoj ruci udario je polusestru po lijevoj strani lica oko jagodične kosti, nakon čega ju je drugi puta pištoljem udario po podlakticama", dodaje se.

Ona je zadobila razderotine na licu i krvni podljev oko oka i na obje podlaktice, no njezin je polubrat mnogo gore prošao.

On je na sudu svjedočio da su između njega i sestre narušeni odnosi zbog zajedničkog groba u kojem leži njegov otac i koji nema nikakve veze s njihovom zajedničkom majkom. Pištolj je, kaže, ponio kako bi se osjećao sigurnije jer je suprug njegove sestre mnogo mlađi i u lošim su odnosima.

Metak ga pogodio u operirani kuk

"Kada mu je oštećena rekla da je glup, primile su ga emocije, i on ju je ošamario otvorenim dlanom desne ruke po lijevoj strani lica, ustao se i napravio par koraka po stanu, u kuhinju i spavaću sobu, pa ga je oštećena pitala što radi a on joj je rekao da 'se sjeća', da bi tada oštećena otišla do kuhinje i iz kuhinje uzela nož i krenula korak prema njemu.

U tom je trenutku on izvadio pištolj iz torbe i lupio ju po licu rukom u kojoj je držao taj pištolj, na način da ju je zahvatio više rukom, ali i dijelom pištolja, a potom je pištolj bacio u torbu i isti je opalio i pogodio njega u operirani kuk, a potom je otišao doma gdje mu je došla policija", stoji u presudi.

Njegova je sestra na sudu tvrdila da joj je, nakon što je pištolj opalio, rekao: "Došao sam upucati tebe, a na kraju sam upucao sebe." On je kazao kako se ne sjeća da je baš to rekao, a sutkinja nije isprva znala kome vjerovati jer su i jedno i drugo nekoliko puta mijenjali iskaz. Na kraju joj je ipak uvjerljiviji bio iskaz sestre te je umirovljenika osudila zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više