Sabor izabrao Mandatno-imunitetno povjerenstvo, predsjednike i članove Odbora za ustav i zakonodavstvo

HRVATSKI sabor izabrao je danas Mandatno-imunitetno povjerenstvo, radno tijelo koje će ga izvjestiti o provedenim parlamentarnim izborima te o imenima izabranih i zastupnika koji će svoje mandate staviti u mirovanje, jer su im nove dužnosti nespojive sa zastupničkima.

Za predsjednika Povjerenstva izabran je Damir Sesvečan (HDZ), a za potpredsjednika Srećko Ferenčak (HNS).

Uz njih je izabrano još sedam članova Povjerenstva.

To radno tijelo jedno je od četiriju radnih tijela koje bi Sabor danas trebao izabrati, a koji mu trebaju omogućiti nesmetan rad na konstituirajućoj i 2. izvanrednoj sjednici na kojoj će mandatar nove Vlade Ivo Sanader predstaviti Vladu i njen program.

Izabrani predsjednici i članovi Odbora za ustav i zakonodavstvo

Izborom predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te Odbora za zakonodavstvo danas je zaključena konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora.

Za predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav izabran je Dražen Bošnjaković (HDZ), dok će potpredsjednik biti izabran naknadno iz redova SDP-a.

Josip Leko (SDP) će i u ovom sazivu Sabora obnašati dužnost predsjednika Odbora za zakonodavstvo, a potpredsjednik će biti Florijan Boras (HDZ).

U Saboru je u tijeku stanka do 16 sati, za vrijeme koje će navedeni odbori raspraviti HDZ-ov koncept nove vlade koji je razrađen u tri zakonska prijedloga - o izmjenama i dopunama zakona o Vladi, o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava te zakona o sustavu državne uprave.

U 16 sati počinje 2. izvanredna saborska sjednica na kojoj će zastupnici raspraviti navedene zakonske prijedloge.

Pročitajte više