Sada znamo zašto je izabran za glavnog tajnika HDZ-a: Milošević broji kao Karamarko

Foto: FAH

HDZ VEĆ 13. dan odbija odgovoriti na pitanje tko s njima sudjeluje u navodnoj novoj većini u Saboru, no danas smo saznali zašto je Domagoj Ivan Milošević izabran za glavnog tajnika u HDZ-u. Naime, njegovo računanje može se usporediti s onim šefa te stranke Tomislava Karamarka. 

U jednoj minuti tri različite brojke

"Imamo 65 glasova, imamo 68 glasova, imamo 76 glasova", tri su različite brojke i izjave koje je Milošević danas dao u samo jednoj minuti. Naime, gotovo svi novinari nakon sjednice tzv. Domoljubne koalicije tražili su od predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, predsjednika HSS-a Krešimira Beljka te Miloševića odgovor na pitanje koja je to nova većina u Saboru koja će stati iza mandatara HDZ-a Zdravka Marića.

Beljak je naglasio da će "HDZ  skupiti ili neće skupiti 76 ruku", dok je Kosor na izričito pitanje o broju ruka rekao kako će se to tek znati nakon što se izglasa nepovjerenje Tihomiru Oreškoviću.

Onda je došao red na Miloševića, koji već dva tjedna naglašava kako većinu imaju. No na izričita pitanja novinara kreću i problemi.

Tako je Milošević rekao da za novu Vladu sada imaju 65 glasova, pa 68 da bi na kraju došao do 76 glasova.

MIlošević ne zna koliko je stranaka na vlasti

"Tvrdili ste da imate 76, a sad kažete 68", bilo je pitanje novinara na što je Milošević rekao da imaju 76 ruku i to "bez oporbe"!?

"imamo 65 članova Sabora bez MOST-a, tu je plus tri, 68 sa strankom Bandić Milan 365. Ne računamo na oporbu", rekao je Milošević.

S obzirom da u oporbu spadaju sve stranke van tzv. Domoljubne koalicije i MOST-a, to znači da je Milošević uvjeren da će MOST glasati za Marića!?




 

Pročitajte više