Salvini želi da se Italija i Poljska ujedine i preoblikuju Europu

Foto: EPA

TALIJANSKI potpredsjednik vlade, krajnje desni Matteo Salvini, rekao je kako želi da njegova zemlja i Poljska ujedine snage i preoblikuju Europu te pokušaju stvoriti euroskeptični savez, prije europskih izbora u svibnju.

"Poljska i Italija bit će dio novoga proljeća u Europi, renesanse europskih vrijednosti", rekao je Salvini u Varšavi gdje ga je ugostio poljski ministar unutarnjih poslova Joachim Brudzinski.

Kaže da će Europa biti drugačija nakon izbora za EU parlament

Sastanak je održan na inicijativu Brudzinskog, koji kaže kako su njih dvojica raspravljali o migrantskoj krizi i sigurnosti na europskim granicama.

Salvini je rekao kako su razgovarali i o suradnji Poljske i Italije na izgradnji novoga kontinenta.

Naglasio je kako će "Europa koja će dobiti svoj oblik u lipnju (nakon svibanjskih izbora)" biti drugačija od ove današnje kojom upravljaju birokrati.

Salvini će se tijekom dana u Varšavi sastati i s čelnikom vladajuće poljske stranke Jaroslawom Kaczynskim kako bi i s njim razgovarao o novom euroskeptičnom savezu.

Salvini, koji predvodi talijansku protuimigrantsku stranku Liga, opetovano je kritizirao EU i naglasio kako će izbori u svibnju biti ključni za stvaranje "reformističkog" bloka koji može obnoviti briselske institucije iznutra.

 
 

Pročitajte više