Šaman Luka Hodak: Bandić je odabran da odvede Hrvatsku u preporod

KAD SE iznad planina nad Saborskim pojavio mjesec, započeo je cjelonoćni ples za dobrobit Hrvatske kojeg je vodio i organizirao bivši HDZ-ov načelnik, samoprozvani šaman Luka Hodak, poznat i kao najveći zagovornik bunike u Hrvata. Iako je Hodak na druženje oko vigvama, uz logorsku vatru i ples za dobrobit zemlje pozvao sve ljude koji mu se žele pridružiti, pa i premijerku Jadranku Kosor, s Hodakom je plesalo tek desetak Hrvata i manji broj gostiju iz Slovenije i BiH. No, on nije razočaran događajem tijekom kojeg je, kako kaže, doživio prosvjetljenje.

Bandić je budućnost

"Noćas sam u transcendentalnom stanju vidio da će se mnoge stvari promijeniti iz korijena", ispričao je Hodak za Jutarnji list objašnjavajući kako je došlo vrijeme za promjenu jer je truli kapitalizam uništio ljudske i prirodne resurse. "Sada je sve došlo na naplatu", kaže šaman iz Saborskog, ali ipak nudi tračak nade: "Hrvatska je jedna od zemalja, uz Indiju i SAD, u kojoj će započeti preobrazba svijeta kakvog smo poznavali dosad".

"Sadašnja vladajuća garnitura nema snage da vodi zemlju u ovo kritično vrijeme. Vidio sam to i prije pa sam zato i pozvao premijerku Kosor da dođe ovdje kako bi i sama spoznala ono što slijedi. No, nije ona osoba koja je to u stanju. Idealni spoj znanja, fizičke snage i stanja svijesti ima upravo Bandić. Vrlo bih ga rado ugostio da mu još više otvorim vidike. On je među odabranima da ovu zemlju kao predsjednik povede u smjeru preporoda. I za noćašnjeg sam mu plesa nastojao pomoći u tome koliko god je to u mojoj moći. Mnogi ga se boje. Vjerujte mi da itekako imaju razloga za to", predvidio je Hodak.

Ovoga puta bez bunike

Iako oko šamanove kuče raste, kako sam kaže, oko pet tisuća grmova bunike koja je upravo dala plod i spremna je za berbu, Luka Hodak svojim sinoćnjim gostima nije nudio uživanje u potencijalno opasnoj halucinogenoj biljci. "Ja je ne uzgajam niti ne nudim nikome. Bunika je poput divljih jagoda, možete im se diviti ili ih probati, ali samo vi odlučujete o tome", kaže Hodak.

Pročitajte više