"Šamarčinu nam odvali svatko tko to poželi"

NEZAVISNI saborski zastupnik Dragutin Lesar osvrnuo se na svom službenom blogu na nedavne izjave ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića, kao i premijera "takozvane" Republike Srpske Milorada Dodika.

Lesara je zasmetalo to što je Jeremić usred Zagreba rekao kako je Hrvatska nastala na etničkom čišćenju, dok hrvatskom ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću zamjera što je reagirao nakon tek tri dana, i to samo pred domaćim novinarima.

Dodik je bio prva zvijezda Skupštine Srpskog nacionalnog vijeća

Idući slučaj je Milorada Dodika, koji je u goste stigao, kako Lesar navodi, na poziv Milorada Pupovca, čovjeka koji želi postati predsjednik svih Srba u Hrvatskoj. Također, zamjera Pupovcu to što je Dodika napravio prvom zvijezdom Skupštine Srpskog nacionalnog vijeća.

Lesar smatra kako Pupovac time što je pozvao samo Dodika, nije pokazao da je za njega i za Srbe u Hrvatskoj BIH država, a "takozvana" Republika Srpska tek oblik srpske autonomije u toj državi.

Za tužbu Hrvatske protiv Srbije Pupovac kaže da je “naslijeđena stvar iz devedesetih koja opterećuje odnose Srba i Hrvata te Srbije i Hrvatske“, no, Lesar vjeruje da obrazloženje kako ta tužba opterećuje odnose još nismo uspjeli čuti.

Najavljuje li to Pupovac da će od Sanadera tražiti da Hrvatska povuče tužbu?

U kojoj mjeri je agresija Srbije na Hrvatsku opteretila odnose Srba i Hrvata te Srbije i Hrvatske ni od Pupovca ni od Dodika također nismo uspjeli čuti, piše Lesar, te dodaje kako je Pupovac već petu godinu zajedno na vlasti u koaliciji sa Sanaderovim HDZ-om - "Najavljuje li to Pupovac da će od Sanadera tražiti da Hrvatska povuče tužbu?"

Također, smatra kako Dodik sada zove Srbe iz Hrvatske da dođu u Republiku Srpsku, isto kao što ih je Milošević zvao da dođu u Srbiju, kako bi mogao Hrvatsku optužiti za etničko čišćenje.

Lesar na kraju proziva Jandrokovića i Sanadera koji šute, ne oglašavaju se zbog dobrosusjedskih odnosa, te zaključuje kako nam "odalami šamarčinu" tko god to poželi.

A.P.
Foto: index

Pročitajte više