Samo jedan ECA-in hidroavion dobio dozvolu za let, tri ostaju prizemljena

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell, Index

ECA je danas poslala priopćenje u kojem obavještava da od sutra popodne, 27. kolovoza do daljnjega, ponovno otvara linije Split - Mali Lošinj - Pula i Pula - Novalja s obzirom da će, kako javljaju, jedan od hidroaviona od sutra ujutro biti ponovno odobren za korištenje. Ostala tri hidroaviona ostaju prizemljena.

> INDEX DOZNAJE Novi problemi: Hidroavioni moraju iseliti iz vojne baze u Divuljama


"U svakom slučaju, od sutra s radom započinje samo naša Twin Otter posada registracijskih oznaka 9A-TOE, s obzirom da je za nju čitava papirologija dvaput provjerena i pregledana. Ovaj avion će se koristiti na relacijama Split – Mali Lošinj – Pula i Pula – Novalja kojima će se moći letjeti kroz jutro i popodne, odnosno dvaput dnevno. U međuvremenu, radimo na puštanju naših Twin Otter-a registracijskih oznaka 9A-TOA, 9ATOB,9A-TOC. Nažalost, ne možemo predvidjeti kada će se to točno dogoditi jer ne ovisi isključivo o našoj moći I željama. Kako bismo izbjegli davanje krivih informacija, točan datum o povratku ostalih Twin Otter aviona zasada nije moguće odrediti. Radimo sve što je u našoj moći kako bismo ohrabrili vlasti da što prije vrate ove hidroavione u zrak" navodi se u priopćenju.

Nadalje, iz ECA poručuju i sljedeće:

"Odlučili smo zatvoriti prodaje karata za sve rute koje uključuju navedene Twin Otter-e dok ne budemo u mogućnosti sa sigurnosti potvrditi da su ponovno odobreni za korištenje. Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje smo morali donijeti, ali dobrobit naših putnika i utisak koji ostavljamo na njih nam je od najveće važnosti. Mi smo odgovorni za velik broj frustracija naših putnika koji su rezervirali kartu u proteklih nekoiko dana. Za mene i moj tim, nema ništa gore od nemogućnosti da ispunimo uslugu koju smo obećali. Još jedom, naša najveća briga su putnici koji su rezervirali karte. Moj tim trenutno kontaktira sve putnike koji su rezervirali karte do 31. Kolovoza kako bismo dogovorili povrat novca te ih savjetovali ili pomogli sa alternativnim transportom. Čim se naša čitava posada ponovno vrati u zrak, dočekat će Vas točan, povjerljiv, siguran i prijateljski ECA. Nevjerojatni pogled iz naših aviona i dalje oduzima dah, a ljepota Hrvatske je nenadmašiva", stoji u priopćenju koje potpisuje Klaus Dieter Martin, a koje završava dodatnim isprikama i objašnjenjima:

"Naposlijetku, zadnjih nekoliko dana sigurnost naše aviokompanije bila je predmet rasprave i proispitivanja u različitim medijima. Naša aviokompanija nikada ne bi svjesno ugrozila bilo kojeg putnika ili člana posade. Za Vas koji ste poput mene, sretni što imate obitelj i djecu shvatit ćete većinu mojih sljedeći riječi: u bilo koje vrijeme u prošlosti i budućnosti našega rada,povjerio bih svojoj posadi, održavanju i avionima život vlastite djece. Osjećam snažnu odgovornost da uvjerim svoje putnike da je njihova dobrobit, kao i dobrobit moje posade od najveće važnosti za našu aviokompaniju. Vaše povjerenje je naša najveća blagodat. U ime mojeg čitavog tima, molim Vas da stojite uz nas u ovo teško vrijeme i ispričavam se za svaku izazvanu neugodnost".

 

Pročitajte više