Sanader dobio društvo: U Salzburgu uhićen Nijemac optužen za milijunsku prevaru u Osijeku

KAKO JAVLJA austrijska novinska agencija, jučer ujutro na autocesti uhićen je 38-godišnji njemački državljanin koji se tereti za 1,6 milijuna eura tešku prevaru u Hrvatskoj gdje ga očekuje suđenje.

Policija donosi tek inicijale M.E. no čini se da je riječ o čovjeku koji je u Hrvatskoj  poznat kao Johaness Mayer i to iz afere Raiffeisen banke u Osijeku kada je s računa tvrtke “Porr Hrvatska“ neovlašteno podignuto 12 milijuna kuna. Upravo je Mayer bio taj koji je zatražio od dviju službenica u banci s kojima se prethodno dogovorio isplatu 12 milijuna kuna, koju su mu, u skladu s dogovorom, one svojim potpisima i odobrile. Suđenje je završilo da je pet osuđenika dobilo ukupno 30 godina zatvora, no nikada se nije ušlo u trag 9,1 milijuna kuna kao ni pravom identitetu Mayera. Nijemac je odmah nakon podizanja novca prešao državnu granicu.  

Kriminalistička policija u Salzburgu zaustavila ga je na autocesti sasvim slučajno, rekao je za APA Christian Voggenberger šef krim policije u Salzburgu, dodajući da su naknadnom kontrolom utvrdili kako je riječ o čovjeku kojeg traži Interpol za ozbiljne financijske prevare.

"Uhićenje nema veze s Ivom Sanaderom", rekao je Voggenberger o uhićenju njemačkog prevaranta kada je jučer popodne komentirao činjenicu da su ga smjestili tik do Sanadera. Kako je naglasio, prevarant će biti prebačen u Hrvatsku i to prema međunarodnoj tjeralici.

Pročitajte više