Sanader: HDZ će pobijediti na izborima i izvući Hrvatsku iz krize

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader izjavio je večeras da će HDZ pobijediti na idućim parlamentarnim izborima, poručivši da je HDZ snaga koja će izvući Hrvatsku iz krize u koju ju je dovela sadašnja koalicijska vlast.

´Stanje u Hrvatskoj je teško, ali ne i bezilazno, no ima nade za Hrvatsku i nema mjesta ravnodušnosti´, istaknuo je Sanader na svečanoj proslavi 13. obljetnice osnutka HDZ-a u Dubravi kojoj su nazočili i članovi stranačkog Predsjedništva.

Ustvrdio je kako sadašnja vlast za svoje neuspjehe optužuje HDZ, ali da to u hrvatskom narodu ne prolazi te da će se to uskoro vidjeti na parlamentarnim izborima. Pozvao je na mobilizaciju u stranci, odgovornost i vjeru u sebe, kako bi se izbori dočekali što spremnije i na njima promijenila sudbina Hrvatske.

Upozorio je da je u protekle tri godine koalicijske vladavine ostvarena rekordna nezaposlenost i povećan državni dug te da je po Financial Timesu kupovna moć smanjena za devet posto. Hrvatska je danas dalje od NATO-a nego prije tri godine, tvrdi HDZ-ov predsjednik.

Odlučno je odbacio svaku mogućnost koaliranja sa SDP-om i HNS-om, naglasivši da HDZ nije ekskluzivistička stranka i da će koalirati sa srodnim političkim strankama.

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang naglasio je da će HDZ vratiti hrvatskom narodu vjeru u budućnost, a ´koaliciju vratiti u opoziciju´, izrazivši uvjerenje kako se put do uspjeha već može mjeriti u mjesecima. Optužio je sadašnju vlast da je uništila hrvatski narodni ponos, bojnu spremnost Hrvatske vojske, hrvatsko gospodarstvo i društvene djelatnosti te da se ljudi boje gubitka posla.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ u Hrvatskom saboru Vladimir Šeks ocijenio je da se vladajuća koalicija zapravo raspala i da je na HDZ-u da ubrza njezin silazak s vlasti pobjedom na izborima bez obzira po kojem izbornom zakonu će se održati.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor odbacila je tvrdnje da ta stranka puca po šavovima, istaknuvši da u njoj ima znanja, volje i snage koja je ključ pobjede na idućim parlamentarnim izborima.

Pročitajte više