Sanader i Hebrang: U prvih pet mjeseci povećan izvoz i industrijska proizvodnja

PREMIJER Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang izjavili su danas u saborskom aktualnom prijepodnevu da je u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje izvoz povećan za 14, 4 posto, a ukupna industrijska proizvodnja za 3,2 posto.

Samo u svibnju u odnosu na lanjski svibanj izvoz je bio veći za čak 16,3 posto, rekao je Hebrang, dodajući da je izvoz u prvih pet mjeseci povećan za oko četiri posto.

Premijer je iznio i niz drugih pozitivnih pokazatelja, primjerice da je u prvih pet mjeseci zaposlenost bila veća za 0,7 posto, a nezaposlenost manja za 9,3 posto, broj noćenja u turizmu i trgovina na malo povećani su za dva posto itd.

Rezultati su pozitivni, ohrabrujući, rekao je Hebrang, dodajući kako je to rezultat nastavka pozitivnih trendova iz prijašnjeg razdoblja, ali i uvođenja niza poticajnih programa u gospodarske subjekte, malo i srednje gospodarstvo itd.

Za aktivnu politiku zapošljavanja, rebalansom državnog proračuna osigurat će se dodatnih oko 230 milijuna kuna, najavio je potpredsjednik Vlade.

(Hina) xum/xtr ysšh

Pročitajte više