Sanader nastavlja vanjskopolitičku ofenzivu

HRVATSKI premijer Ivo Sanader i u veljači i u ožujku nastavit će iznimno dinamičnu vanjskopolitičku aktivnost, najavljeno je u petak u Banskim dvorima.

Beč, Mostar, Bukurešt, Berlin i Bratislava dio su još nezavršenog programa Sanaderovih putovanja do sredine ožujka.

Hrvatski premijer 19. veljače boravit će u Beču, gdje će se sastati s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuessellom, a bit će nazočan i na Opernballu, jednom od najvažnijih kulturnih događaja sezone u glavnom austrijskom gradu.

Potkraj veljače, točnije 25. i 26. veljače, Sanader će posjetiti Mostar, gdje će biti nazočan Međunarodnoj konferenciji o investiranju u BiH.

Početkom ožujka, predsjednik hrvatske Vlade otputovat će u Bukurešt gdje će se susresti s rumunjskim premijerom Adrianom Nastaseom.

Tom prilikom vjerojatno će biti govora i o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Rumunjske pa će premijera, kako se očekuje, pratiti i hrvatski gospodarstvenici.

Nakon Bukurešta Sanader će 10. ožujka otputovati u Berlin gdje će razgovarati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom.

Potom slijedi put u Bratislavu, 18. ožujka gdje će se održati Konferencija ka proširenoj Europi.

Na taj skup pozvane su zemlje Vilniuske i Višegradske skupine, zemlje koje su nedavno postale članice NATO-a ili su pred ulaskom u tu asocijaciju.

Bratislavski skup zadnji je veći skup tranzicijskih zemalja zainteresiranih za ulazak u NATO prije summita NATO-a koji bi se u lipnju trebao održati u Istanbulu.

Pročitajte više