SANADER OBEĆAO 20 MILIJUNA KUNA SVEUČILIŠTU U MOSTARU

Hrvatski premijer Ivo Sanader obećao je u srijedu u Mostaru da će se iz proračuna Republike Hrvatske tijekom ove godine izdvojiti 20 milijuna kuna pomoći Sveučilištu u tome gradu.

Sanader je u srijedu navečer razgovorao s rektorom ove jedine visokoškolske ustanove na hrvatskom jeziku u BiH Franom Ljubićem nakon prvog službenog razgovora s bosanskohercegovačkim premijerom Adnanom Terzićem, dan uoči sudjelovanja u radu dvodnevne Međunarodne konferencije o investiranju u BiH.

Obećana su sredstva nedostatna, rekao je Ljubić koji je ipak zahvalio na toj korisnoj pomoći pojasnivši da je za Sveučilište ove godine zatraženo 46 milijuna kuna.

Najavivši da će njegova vlada razmotriti mogućnost dodatne pomoći Sveučilištu u Mostaru tijekom ove godine, Sanader je pojasnio da će 2004. biti financijski teška za RH jer će na naplatu vanjskotrgovinskog duga stići oko 17 milijardi kuna i još pet milijardi kuna kamata.

Problem je i taj što je prošla vlada (koju je vodio premijer Ivica Račan) potrošila više od šest milijardi kuna od ovogodišnjeg proračuna čime je, dodao je Sanader, vezala ruke njegovoj vladi.

(Hina) xgp yrt

Pročitajte više