Sanader: Ovo je smiješno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BIVŠI premijer Ivo Sanader je u četvrtak je, očekujući policiju koja bi ga trebala privesti u remetinečki zatvor nakon što mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska, izjavio kako je riječ o ''predstavi i politički montiranom procesu''.

''Nema dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ovo je još jedna predstava. Tu su moji odvjetnici, ako dođu po mene, ja idem. To je besmisleno. To su laži, jedna do druge. Ja sam spreman na sve i dokazat ću svoju nevinost", izjavio je Sanader dodajući kako je bivši ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković tijekom suđenja odgovarao iz bilježnice po dogovoru s tužiteljstvom.

Sloković: Za odluku suda smo doznali iz medija

Sanaderova braniteljica, odvjetnica Jadranka Sloković, kazala je da su odluku Vrhovnog suda doznali iz medija te da službeno ''još nisu dobili niti jedan papir''.

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je izdao dovedbeni nalog za bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina.

Policija je oko 16 sati potvrdila da je od zagrebačkog Županijskog suda zaprimila nalog za Sanaderovim uhićenjem, ističući da je "u tijeku postupanje kako bi se izvršio sudski nalog".

Na Vrhovnom sudu je ranije istog dana završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna, a prema neslužbenim informacijama Vrhovni sud mu je kaznu povisio na šest godina.

Pored bivšeg premijera, u aferi Planinska nepravomoćno su bili osuđeni i Mladen Mlinarević za kojeg je utvrđeno da je izradio uvećanu procjenu vrijednosti nekretnine i Stjepan Fiolić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije čiju je zgradu u Planinskoj ulici kupilo ministarstvo regionalnog razvoja na čijem je čelu bio Petar Čobanković. On je i prije suđenja priznao nedjelo te je osuđen na društveno koristan rad koji je odradio guleći krumpire.

Fiolić je na prvom suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu u Kozarčevoj odnio deset milijuna kuna i milijun eura u kartonskoj kutiji za hrenovke. 

Pročitajte više