"Sanader poručuje HDZ-u: Ja sam vas postavio na vlast, ja ću vas i zbaciti, a Kosor detronizirati!"

DAMIR KAJIN u razgovoru za Index rekao je kako su naivni svi oni koji misle da se Sanader u Sabor vraća kako bi sebe zaštitio. "Ja mogu samo uskliknuti: Počelo je, počelo je!. Ivo se vraća u završnu bitku za HDZ!", kaže nam Kajin.

Kajin smatra kako je prvi razlog povratka rušenje HDZ a drugi razlog je sljedeći: "Poručuje ovoj parlamentarnoj većini: ja sam vas doveo na vlast ja ću vas vratiti u opoziciju. A tebe sam Jadranka instalirao, tebe ću i detronizirati".

"Upravo iz ovih razloga očekujem razuman potez HDZ-a, a to je da Šeks, jer nema tko drugi, raspusti Sabor jer ovu sramotu ni oni neće moći gledati u oči, a još će manje to narod moći plaćati", kaže Kajin te dodaje kako također očekuje da opozicija neće braniti Kosoricu koja je jednako kao i Sanader odgovorna za agoniju u kojoj se našla zemlja jer si je umislila da može vladati temeljem krnjeg legitimiteta.

"Svjedočenjem i današnjim potezom Sanader je HDZ-u definitivno i ono malo legitimiteta što im je ostavio i oduzeo", zaključuje Kajin i dodaje kako očekuje da se opozicija neće zanositi nerealnim obećanjima kao što često zna.

"Prilike koje nam slijede puno su teže. Ja osobno dno očekujem sredinom iduće godine, a početak toga već oko Uskrsa. Ako ne smislimo nešto za servisiranje proračunskog duga, i ako dođe do loma hrvatskih brodogradilišta što je vrlo izvjesno, ja mislim da ni 2012. neće biti ništa lakša od gotovo dramatične 2011. godine. Možda Sanader koji uvijek vidi nekoliko poteza unaprijed misli da bi u takvoj situaciji mogao nešto ušićariti, ali ako smo pravna država on bi definitivno trebao biti pravosudno pitanje a Jadranka Kosor političko pitanje hrvatske države", rekao nam je Kajin.

Pročitajte više