Sanader zapjevao na splitskim Prokurativama

HDZ će završni skup imati sutra u Zagrebu, a danas su Sanader i njegova svita posjetili Sinj i Split, a  u  potonjem je na Prokurativama održan veliki skup uz koncert HDZ-ovih zvijezda.

"Politika postoji da rješava probleme ljudi, da stvara uvjete za bolji život u Hrvatskoj', naglasio je dr. Ivo Sanader istaknuvši za primjer kako je unazad četiri godine u Hrvatskoj otvoreno 129 tisuća novih radnih mjesta što nijednoj Vladi prije ove nije uspjelo te je izgrađeno 435 kilometara autocesta što je, pak, dvostruko više negoli je izgradila prethodna koalicijska Vlada. No danas mi ne tražimo vaš glas zbog svega što smo ostvarili, to je bila i naša obveza, danas tražimo glas za novi mandat, za nove četiri godine za koje smo pripremili program 'Za još bolju Hrvatsku'. Taj program je jasan i konkretan, za dobrobit svih hrvatskih građana, a glas za HDZ je glas za jasnu politiku. Politiku koja će jačati standard hrvatskih građana, a neće im nametati nove poreze na imovinu, štednju i zaradu na dionicama kao što predlaže SDP", rekao je Sanader u Sinju nakon čega je krenuo prema Splitu, gdje je čak i zapjevao.

U Splitu je ponovio ono što govori na svakom skupu, a to je da njihovi konkurenti nude legaliziranje lakih droga, dok HDZ nudi besplatnu srednju školi, obrazovanje tijekom života te razne pogodnosti za obrazovanje mladih. Dodao je kako je HDZ-ova vlada vratila dug umirovljenicima, te da će oni moći raditi i kad odu u mirovinu ako će to htjeti.

Predsjednik HDZ-a najavio je i kako će se vukovarskoj trojci suditi u Hrvatskoj, a za Pelješki je most kazao kako nema te sile koja će spriječiti njegovu izgradnju.

"Splitski SDP ne cijene ni sami SDP-ovci. Pa vidite da je na prošlim izborima nositelj liste bio Slavko Linić, a ne Marin Jurjević, a sada su poslali Željku Antunović iz Virovitice i opet zaobišli Jurjevića. No, niti to im neće pomoći jer ćemo ih opet pobijediti", rekao je Sanader dodavši kako će HDZ u nedjelju drugi put pobijediti.

Na splitskim se Prokurativama okupilo mnoštvo ljudi, a Sanader očekuje kako će sutra i Trg bana Jelačića u Zagrebu biti pun. Na skupu su nastupili Jacques, Nina Badrić, Mišo Kovač...

Pročitajte više