Sanaderov tjelohranitelj nije prijavljen ranije jer bi to "odalo premijerove navike"

NEIMENOVANI visoki izvor iz policije odbacuje tezu da su policajci štitili Antu Bralića, bivšeg tjelohranitelja bivšeg premijera Ive Sanadera i osumnjičenika u antikorupcijskoj akciji Ipsilon u kojoj je "pao" kontroverzni poduzetnik Dražen Golemović.

Za Večernji list taj izvor je ustvrdio da nije bilo opstrukcija kod podnošenja kaznene prijave protiv njega, kao ni Sanaderove intervencije, i pravdaju što podaci o njegovoj upletenosti u mutne poslove nisu na vrijeme dostavljeni Upravi za poslove sigurnosti koju vodi Miljenko Radnić, nasljednik Stipe Čaćije, bivšeg Sanaderova tjelohranitelja koji je također morao otići zbog afere - "nekim drugim razlozima".

Policija je, tvrdi taj izvor, procjenjivala "bi li imalo utjecaja na Sanaderovu sigurnost kad bi se otkrivale pojedinosti o Bralićevim zaduženjima iz dana u dan, jer je u to vrijeme osiguravao premijera, pa bi se posredno moglo saznati sve o premijerovim navikama i načinu na koji se osigurava". Priznaje da se Sanaderu Bralić puno sviđao, pa ga je zaposlio na odgovornim poslovima, no to ne znači da se uskoro svi podaci o njemu  dostaviti sudu. Štoviše, oni su prikupljeni i spremni za uručivanje pravosuđu, kaže taj izvor.

Pročitajte više