Sandra Benčić: Domovinski pokret evidentno šuruje s HDZ-om, to je prevara birača

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Zvali smo jutros Sandru Benčić da vidimo ima li kakvih promjena u stvaranju koalicija koje mogu srušiti HDZ.

"Stojimo na poziciji na kojoj smo i bili. To smo javno i jasno iskomunicirali svima. Sada vidimo da Domovinski pokret evidentno šuruje s HDZ-om. Moram reći da je to izravna prevara njihovih birača jer je Penava nekoliko puta rekao da neće s HDZ-om i, kada su ih na biralištima zaokruživali njihovi birači, računali su na to da daju glas nekome tko će se boriti protiv HDZ-a i njihove korupcije. Po meni je to apsolutno neshvatljivo.

Što se tiče Mosta, prema jučerašnjoj izjavi Nikole Grmoje, može se vidjeti da se na neki način izvlače na Domovinski pokret. Nikako nije vrijeme za izvlačenje.

Da bi se formirala manjinska vlada onako kako smo mi to predložili, dovoljno je da se sve stranke oko centra koje su prošle mandat, SDP, mi, Most i manjine, dogovorimo da ćemo kao manjinsku vladu podržavati vladu SDP-a i njihovih koalicijskih partnera isključivo iz parlamenta.

Mi smo rekli da nikada nećemo ulaziti u vladu u kojoj je desnica niti ćemo ikada dizati ruke za vladu koja je desnica. Međutim, postoji način da svi mi kojima je stalo da se makne HDZ ne uđemo u vladu, odreknemo se toga, damo mandat za vladu onima koji su dobili najveći broj mandata među opozicijom HDZ-u, a to je SDP, i podržavamo tu vladu iz parlamenta te se dogovorimo za okvir promjena i ključnih stvari koje treba hitno napraviti kako bi se odsjekla korupcijska hobotnica HDZ-a. To uključuje Turudića, Lex AP, Zakon o izbornim jedinicama i druge", kazala nam je Benčić.

> IZ MINUTE U MINUTU Tko s kim slaže koaliciju?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.