Sarajevo: Kardinal Puljić primio Račana

NADBISKUP vrhbosanski kardinal Vinko Puljić sa suradnicima razgovarao je u ponedjeljak u svojoj rezidenciji u Sarajevu s hrvatskim premijerom Ivicom Račanom koji boravi o služenom posjetu Bosni i Hercegovini.

Račan je na početku susreta poželio čuti viđenje kardinala Puljića o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, javila je katolička novinska agencija KTA.

Puljić je u razgovoru istaknuo kako unatoč svih potpisa nakon Daytona za Hrvate u BiH vrijede dvostruka mjerila.

Broj katolika je prije rata u BiH bio oko 800 tisuća dok ih je sada oko 466 tisuća, pojasnio je Puljić istaknuvši velike povratničke probleme u Republiku Srpsku. Kardinal je podsjetio i na probleme oko gradnji crkava na području grada Sarajeva. Tijekom susreta Puljić je zahvalio hrvatskoj Vladi na pomoći oko nekih projekata u BiH, prenosi KTA.

U nastavku susreta Račan je Puljića izvijestio o razgovorima s bosanskohercegovačkim dužnosnicima u Sarajevu, istaknuvši kako je danas postignut veliki iskorak u suradnji između dvije zemlje.

Hrvatski premijer je pojasnio da se danas malo razgovaralo o politici, a puno o neriješenim problemima, kao što je luka Ploče, gradnja auto ceste kroz Neum, te zračni promet iznad BiH.

Račan je također izvijestio o gradnji prometnog koridora kroz BiH za što je država Hrvatska izuzetno zainteresirana, prenosi KTA.

Pročitajte više