Sardelić demantirao navode iz priopćenja MVP-a

VELEPOSLANIK Celestin Sardelić demantirao je u petak navode iz priopćenja ministarstva vanjskih poslova (MVP) od četvrtka da je sudjelovao u pripremama za današnji hrvatskoslovenski ministarski sastanak u Zagrebu i da je bio uključen u sastav izaslanstva RH za razgovore sa slovenskom stranom, rekavši da oni "u cijelosti ne odgovaraju istini".

"Tog dana (15. siječnja) službeno sam telefonski obaviješten iz MVP-a RH da nisam uključen u sastav hrvatskog izaslanstva za razgovor hrvatskog izaslanstva sa slovenskim izaslanstvom", piše Sardelić u izjavi koju je u petak primila HINA.

MVP je u priopćenju, koje je u četvrtak prenijela HINA, ustvrdio da su Sardelićeve izajve neutemeljene i da je on sudjelovao u pripremama za hrvatsko-slovenski ministarski susret u Zagrebu i bio uključen u izaslanstvo za razgovore sa Slovencima.

Navodi iz priopćenja MVP-a "u cijelosti ne odgovaraju istini", piše Sardelić u izjavi za HINA-u.

Mediji su u četvrtak objavili da je hrvatski veleposlanik u Sloveniji Celestin Sardelić istoga dana podnio neopozivu ostavku na svoju dužnost predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću. Također su citirali dio Sardelićeva pisma u kojem je naveo da je isključen iz normalne komunikacije s hrvatskim ministarstvom vanjskih poslova, da nije pozvan na susret dvojice šefova diplomacije Miomira Žužula i Dimitrija Rupela u petak u Zagrebu i da se u javnosti pojavljuju neutemeljene ocjene njegova rada, od kojih se, kako je rekao, nitko ne ograđuje.

MVP je u priopćenju od četvrtka naveo da ministarstvo nije davalo nikakve ocjene njegova rada, te da je komunikacija s ministarstvom bila intenzivna upravo u pripremi sastanka za petak.

Pročitajte više