Sarkozy za legalizaciju homoseksualnih brakova: Predviđa mu se pobjeda ako prođe u drugi krug



FRANCUSKI predsjednik Nicholas Sarkozy manje od četiri mjeseca do predsjedničkih izbora, nalazi se na drugom mjesta po anketama i vodi samo dva posto ispred treće Marine Le Pen.

Ankete pokazuju da će u prvom krugu izbora pobijediti socijalistički kandidat Francois Hollande s 27 posto glasova. Drugi bi mogao biti Sarkozy s 23,5 posto te kandidatkinja Nacionalnog fronta Le Pen s 21,5 posto, prenosi Businessweek.

Prvi krug izbora najavljen je za 22. travnja. U drugi krug izbor proći će dva kandidata s najviše glasova.

Ako u drugi krug izbora prođu lijevi Hollande i desni Sarkozy glasovi još desnije Le pen će vjerojatno otići Sakrozyju, stoga se očekuje da će Sarkozy osvojiti i drugi mandat kao francuski predsjednik.

Nakon Zakona o porezu na financijske transakcije čini se da će Sarkozy na listu svojih predizbornih pluseva pokušati pokušati dodati i legalizaciju homoseksualnih brakova, prenosi Bloomberg.

Dok liberalnije struje oko Sarkzoyja podržavaju homoseksualne brakove, desnica se dodavanju "građanskih zajednica" žestoko protivi, prenose francuski mediji.

Za socijalističkog kandidata Hollandea u homoseksualnim brakovima nema ništa sporno te se podrazumijeva da oni čine dio njegovog predsjedničkog programa.

Podsjetimo, 2007. kad je izabran u prvi mandat, Sarkozy se protivio legalizaciji homoseksualnih brakovima

Pročitajte više