Sve više ljudi pridružuje se čovjeku s križem, sutra bi moglo biti burno na Markovu trgu

Foto: Index

SAŠA Pavlić, čovjek koji od subote hoda s križem od Rijeke, sutra bi trebao stići u Zagreb.

>> Proveli smo popodne s čovjekom koji nosi križ od Rijeke do Zagreba. Natjerao nas je da se zamislimo

U četvrtak, oko 11 sati, trebao bi stići na Markov trg i prenijeti svoju poruku. A poruka glasi: Suludo je da teško bolesna djeca već mjesecima ne mogu dobiti lijekove, a u međuvremenu je odlučeno da se tri milijarde naših kuna potroši na polovne avione.

Saši će se na ulazu u Zagreb pridružiti i karavana iz Rijeke. Njegovi sugrađani okupit će se danas u 14 i 30 na Jadranskom trgu u Rijeci, javlja Novi list.

Kolona prema Zagrebu

Namjeravaju krenuti automobilima u koloni prema Zagrebu, sustići ga i propješačiti dio puta s njima. Karavanu organizira inicijativa građana koji, kako kažu, na humani čin žele odgovoriti moralnom gestom i pridružiti mu se bar nakratko u istom cilju.

"Za početak smo osigurali dva automobila, voljeli bismo da nam se pridruži još ljudi. Tko može neka dođe sa svojim autom pa ćemo se rasporediti za put. Nakon okupljanja ispred Riječke banke krenut ćemo do Zagreba. Pronaći ćemo Saleta, tegliti mu malo taj križ, a i pokušati ga odvesti na piće ili večeru. Tko želi i ima vremena, može produžiti prema Zagrebu, a tko ne, vratit će se u Rijeku s ostalima. Voljeli bismo da nam se pridruži više Riječana i da ne ostane sve samo na lajkovima na Facebooku te da svi zajedno šutke, bez transparenata i bez pompe, šećemo zajedno sa Sašom Pavlićem", stoji u njihovom pozivu.


"Noga u raspadu"

Saši se u ponedjeljak pridružio aktivist Marin Miočić Stošić, a jučer mu je križ pomogao nositi Martin Rekov iz Zagreba.

Stanje sa Sašinom nogom, koju je ozlijedio još u ponedjeljak, s vremenom se pogoršalo. Kako je napisao na svom Twitteru, "desna noga mu je u totalnom raspadu i treba pomoć".

>> Čovjek s križem u bolovima: "Noga je u apsolutnom raspadu"


Jednostavno poruka

Pavlić je rekao da je nošenje križa do Zagreba jednostavno poruka. A konačni cilj sada trojice hodača je Markov trg gdje poruku namjeravaju prenijeti vladajućima. Onima koji su i donijeli odluku da za avione ima, a za djecu nema.

"Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novaca za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vijest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo upaliti alarm. Meni je upalilo i natjeralo me da napravim ovo što radim", rekao je Pavlić Indexu.

Pročitajte više