PRVA SJEDNICA SRUŠENE VLADE Orešković: Bit ćemo tehnička Vlada najmanje 4 mjeseca

Foto: Hina

DANAS u 10 sati održanaje  sjednica tehničke Vlade na čelu sa srušenim premijerom Tihomirom Oreškovićem.

U Banskim dvorima na dnevnom je redu čak 41 točka, među kojima su i izmjene Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja, nacrt prijedloga zakona o  izmjeni i dopuni Zakona o mirovinskom osiguranju, izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te o nacrtu konačnog prijedloga zakona o nabavi i registraciji oružja građana (EU).

Trebalo se raspravljati i o konačni prijedlogu izmjena zakona o državnim službenicima, no ta je točka skinuta s dnevnog reda.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov nije se pojavio na sjednici Vlade.

Tijek sjednice:

11.28 Završio je otvoreni dio sjednice Vlade i počeo zatvoreni.

11.16 Prihvaćeni se prijedlozi odluka, rješenja i uredba pod točkama 30, 31, 32 i 33.

11.07 Usvajaju se izvješća državnih agencija, odbora i povjerenstava.

10.56 Prijedlozi 20, 21 i 23 se usvajaju.

10.50 Tomislav Panenić predstavlja Prijedlog odluke o jednokratnoj robnoj pomoći Brodsko-posavskoj županiji, za potrebe grijanja osnovnih škola kroz isporuku lož ulja extra lakog iz strateških robnih zaliha. Odluka je donesena.

10.48 Prijedlozi 14, 15, 16 i 17 su usvojeni.

10.42 Oleg Butković obrazlaže Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka na lokaciji u Savudrijskoj vali – polja A, C i E, Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka na lokaciji u Savudrijskoj vali – polja B, D i F te Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka na lokaciji u Savudrijskoj vali – polja I., II., III. i IV.

10.40 Ante Šprlje predstavlja Prijedlog odluke o stupanju u posjed nekretnine označene kao kč.br. 3613, a koja odgovara dijelu novoformirane k.č.br. 3564/2 upisane u zk.ul.br. 287 k.o. Šmrika, prije pravomoćnosti rješenja o nepotpunom izvlaštenju. Odluka je donesena.

10.37 Ante Šprlje obrazlaže Prijedloge odluka o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za izgradnju ZIP LINE 2 građevine u sklopu projekta Sportsko-rekreativnog centra „Bijeli Vrh“ u k.o. Rudopolje te dječjeg vrtića Krnjevo (Lokacija D4-17) u k.o. Zamet. Odluke su donesene.

10.31 Raspravlja se o davanju mišljenja Hrvatskome saboru na 3 prijedloga i 2 izvješća.

10.25 Tomislav Panenić predstavlja Prijedlog odluke o nabavnim kategorijama (NPR) te Prijedlog odluke o davanju ovlasti Državnom uredu za središnju javnu nabavu za provedbu postupka središnje javne nabave za javne naručitelje koji nisu obuhvaćeni člankom 12. stavkom 1. Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za središnju javnu nabavu (NPR). Prijedlozi su utvrđeni.

10.23 Zlatko Hasanbegović obrazlaže Prijedlog odluke o imenovanju Grada Rijeke za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Zakonski prijedlog je utvrđen.

10.22 Oleg Butković obrazlaže Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola o pristupanju Europske zajednice Međunarodnoj konvenciji o suradnji na sigurnosti zračne plovidbe - Eurocontrol od 13. prosinca 1960. kako je u nekoliko navrata izmijenjena te usuglašena Protokolom od 27. lipnja 1997., s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU). Zakonski prijedlog je utvrđen.

10.21 Šest i sedma točka su skinute s dnevnog reda.

10.20 Vlaho Orepić predstavlja Nacrt konačnog prijedloga zakona o nabavi i registraciji oružja građana (EU) te Nacrt konačnog prijedloga zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja (EU). Prijedlozi su utvrđeni.

10.14 Šikić obrazlaže Nacrt prijedloga zakona o  izmjeni i dopuni Zakona o mirovinskom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Zakonski prijedlozi su utvrđeni.

10.13 Nada Šikić predstavlja Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Zakonski prijedlog je utvrđen.

10.10 Ministar financija Marić predstavlja Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU). Zakonski prijedlog je utvrđen.

10.09 Zdravko Marić predstavlja Nacrt prijedloga zakona o računu za plaćanje potrošača, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Zakonski prijedlog je utvrđen.

"Ovim Zakonom unaprijedit će se pružanje usluga platnog prometa", navodi Marić.

10:08 S dnevnog reda je skinut prijedlog izmjena zakona o državnim službenicima.

10.07 "Bit ćemo tehnička Vlada 4 mjeseca a možda i dalje. Bitno je da nam je svima to jasno, Sabor funkcionira još mjesec dana. Funkcionirat će sva državna tijela, ispunit ćemo međunarodne obveze. Ja drugi tjedan putujem u Bruxelles. Glavna poruka je da Vlada funkcionira. Plaće, obveze, mirovine... Sve će funkcionirati", rekao je Orešković.

10.05 Otvorena je 28. sjednica Vlade.

10.00 Uskoro se očekuje početak sjednice Vlade.

Uskoro opširnije...

Pročitajte više