Sastale se manjine i rekle što će im biti važno u formiranju vlade

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

U Hrvatskom saboru danas su se sastali članovi Kluba zastupnika nacionalnih manjina te otkrili što će im biti u fokusu prilikom razgovora o formiranju nove hrvatske vlade.

"Na sastanku je izraženo jedinstvo osam članova budućeg kluba kada je u pitanju provođenje politike i interesa nacionalnih manjina uz naglašeno zalaganje, prilikom razgovora o formiranju nove vlade, za stabilnost i boljitak svih građana Republike Hrvatske“, priopćeno je nakon sastanka iz kluba.

Sastanku su nazočili zastupnici aktualnog 10. saziva Hrvatskog sabora, njih sedmero, i novoizabrani zastupnik bošnjačke, albanske, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine Armin Hodžić.

U Klubu nacionalnih manjina u 10. sazivu bili su Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov (zastupnici srpske manjine), Robert Jankovics (mađarska manjina), Furio Radin (talijanska), Vladimir Bilek (češka i slovačka), Veljko Kajtazi (zastupnik 12 manjina) te Ermina Lekaj Prljaskaj (zastupnica pet manjina), umjesto koje je na izborima u srijedu izabran Hodžić. 

Zastupnici manjina bili su dio saborske većine, a suradnju s vladom hvalile su obje strane. 

Pročitajte više