Završio sastanak Oreškovića s MOST-om: "Ja sam domoljub, čast mi je vratiti se i pomoći svom narodu"

Foto: Index, Hina, Video: Hina

U 15 SATI započeo je sastanak budućeg premijera Tihomira Oreškovića s MOST-ovcima u njihovim prostorijama u Smičiklasovoj. Na pitanje novinara što očekuje od sastanka kratko je rekao : "Da se bolje upoznamo".

Sastanak je završio u 16.45.

Orešković: Izmijenili smo ideje

"Imali smo otvoreni dijalog, izmijenili smo ideje, razgovarali smo o zdravstvu i ekonomiju, kako ćemo zajedno raditi da poboljšamo Hrvatsku, na koji način ćemo pokrenuti gospodarstvo, i zdravstvo. ", rekao je budući premijer.

Orešković je dodao da misli da je kanadski model zdravstva dobar, te da privatno kao što je u Americi, nije jedina solucija.

"O imenima nismo pričali. Neke ljude sam upoznao prvi puta, a neke sam već ranije upoznao.", rekao je.

Na pitanje koja će biti funkcija Karamarka, kazao je da to neće sad komentirati. "To će se na vrijeme definirati", dodao je.

"Nije sve na meni, to je proces, bit će mi predloženi ljudi iz HDZ-a, MOST-a i neki drugi, i ja ću sve preispitati. Imam ljude koje sam prije upoznao i kojima vjerujem.", zaključio je Orešković.

Petrov: Bitna je borba za male ljude

Prvi čovjek MOST-a Božo Petrov kazao je nakon sastanka kako Orešković nije upoznao sve HDZ-ovce ali jest sve MOST-ovce. "Bitna je borba za male ljude koji su pogođeni zadnjih 20 godina, a elita je bila netaknuta.", rekao je.

Na pitanje zašto Orešković, Petrov kaže: "Kad upoznate ljude vidite kakvi su, jesu li kvalitetni. A Orešković ima vrline i besprijekorni CV. Osim toga on je spreman vratiti se u Hrvatsku i odustati od velike plaće", dodao je Petrov.

Orešković: Ja sam domoljub

Novinari su zatim pitali Oreškovića zašto se odrekao velike plaće i odlučio na povratak.

"Ja sam domoljub, čast mi je vratiti se i pomoći svom narodu. Imao sam veliku plaću, jesam, ali već šest mjeseci smo razgovarali o tome da bih mogao preuzeti financije. I sad se otvorilo nešto drugo. Čast mi je pomoći svom narodu. Ja razumijem kako vanjski svijet misli.", odgovorio je na pitanje zašto se odlučio vratiti.
 

 

Pročitajte više