Savjetnik Zelenskog: Propala je ruska ucjena, vratili su se posramljeni

Foto: EPA

RUSIJA se vratila u sporazum o izvozu žitarica iz Ukrajine jer je shvatila da bi inicijativa funkcionirala i bez sudjelovanja Kremlja, rekao je visoki ukrajinski dužnosnik. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak naveo je u pisanoj izjavi Reutersu da odluka Moskve pokazuje da ruske "ucjene" te "eskalacija i prijetnje" ne uspijevaju kada naiđu na odlučan odgovor.

"Na ovaj ili onaj način Rusija se posramljena vratila 'žitnoj inicijativi' jer se pokazalo da bi žitni koridor funkcionirao i bez sudjelovanja Kremlja", rekao je Podoljak. "To pokazuje samo jedno: Rusija je uvijek inferiorna u odnosu na one koji su jači, one koji znaju primiti udarac, one koji snažno argumentiraju svoj stav", dodao je. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da će Rusija nastaviti sudjelovati u sporazumu o izvozu žitarica.  

"Ruska Federacija smatra da se trenutačno primljena jamstva čine dostatnima i nastavlja s provedbom sporazuma", priopćilo je ministarstvo obrane. Rusija je u subotu objavila da se povlači iz sporazuma o izvozu žitarica nakon, kako tvrdi, velikog napada dronovima na plovila u luci Sevastopolj na anektiranom poluotoku Krimu.

Pročitajte više