KAO IZ FILMOVA APOKALIPSE Pogledajte sablasne prizore iz Karepovca

Foto. Dario Dalmacija/Index

DALMACIJA je u plamenu cijeli dan, a predvečer je ušla i u sam Split. Vatra koja je sinoć počela u selu Tugare iznad Omiša tijekom dana se proširila prema Splitu. Cijelo jutro i popodne svjedočili smo apokaliptičnim scenama iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina i Žrnovnice.

>> UŽIVO Split je obranjen

>> UŽIVO PAKAO U DALMACIJI Katastrofalni požari uništavaju sve pred sobom

U popodnevnim satima vatra je došla do splitskih predgrađa. A onda je i njih zahvatila. Malobrojni i umorni vatrogasci cijelo popodne mole za pomoć. U popodnevnim satima pridružila im se vojska te kanaderi koji cijelo jutro nisu mogli uzletjeti radi bure.

Nakon višesatne borbe s vatrenom stihijom, vatrogasci su je na većini mjesta uspjeli ukrotiti oko 23 sata. Pomogli su i brojno građani, ali i činjenica što je prestala bura koja danima puše.

Kako javljaju naši novinari s terena, cesta prema Karepovcu je zatvorena, a prizori koje su tamo zatekli podsjećaju na one iz filmova apokalipse. Izgorjeli automobili uz cestu, gorjeli su stupovi dalekovoda pa čak i kamenje uz cestu...

Novinari Indexa probili su se do Karepovca, koji je oko 22 sata napokon obranjen. Izgorjela je jedna kuća. Sve smrdi po zapaljenom smeću.

Pročitajte više