SCG: Perišić negira da je dobio poziv za svjedočenje protiv Miloševića

GENERAL Momčilo Perišić, na konferenciji za novinare u Beogradu, negirao je u srijedu da je dobio poziv za svjedočenje u haaškom procesu protiv Slobodana Miloševića, te nije želio ni potvrditi niti demantirati da je nedavno bio u Den Haagu, kao niti da li je razgovarao s haaškim istražiteljima i vodi li se istraga protiv njega.

"Ne znam vodi li se protiv mene istraga, vi novinari to možda bolje znate", kazao je Perišić u sjedištu svoje stranke, Pokreta za demokratsku Srbiju u Beogradu.

Perišić je ponovio svoju, više puta datu, izjavu da će, ako to bude zatraženo, surađivati s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, jer je on "neminovnost koju svaki političar mora uvažiti", a i sam je "kao savezni zastupnik glasao za Zakon o suradnji s Haaškim tribunalom".

"Sve strane su činile zločine i neophodno je da ljudi koji imaju saznanja daju argumente kako bi pravi krivci bili sankcionirani, a nevini bili oslobođeni", kazao je bivši načelnik generalštaba Vojske Jugoslavije, koji je u odsustvu osuđen zbog ratnih zločina u Hrvatskoj na 20 godina zatvora.

Pročitajte više