SCG: PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA ZLOČIN NA OVČARI

Vrhovni sud Srbije produžio je za još tri mjeseca pritvor četvorici osumnjičenih za ratni zločin počinjen 1991. godine na Ovčari kod Vukovara, kad je ubijeno više od 260 hrvatskih ratnih zarobljenika, piše u broju od subote beogradski dnevni list "Danas".

Pritvor je, kako tvrdi list, produžen četvorici osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari, koji su uhićeni u akciji "Sablja", provedenoj nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine.

Iduća tri mjeseca u pritvoru će biti pripadnici tadašnje Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović, Stanko Vujanović (navodno zapovjednik TO), Jovica Berić i Predrag Dragović.

Odluka o produženju pritvora Mirku Vojinoviću, također pripadniku TO Vukovara, i još jednom kasnije uhićenom osumnjičeniku, bit će donesena nešto kasnije, jer im dosad određeni pritvor ističe krajem rujna.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu je, po zapovjednoj odgovornosti, za zločin na Ovčari optužio "vukovarsku trojku", oficire bivše JNA Veselina Šljivančanina, Milu Mrkšića i Miroslava Radića, koji se svi nalaze u Scheveningenu i čekaju početak sudskog procesa.

Šestorka uhićena u Srbiji, u okviru policijske akcije "Sablja", osumnjičena je za izravno izvršenje ratnog zločina nad vukovarskim ranjenicima i civilima izvedenima iz bolnice i pobijenima na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Pročitajte više