SCHILLING: BIH MORA UVESTI PDV UNATOČ PROTIVLJENJU SRBA

Međunarodni posrednik za Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku Christian Schwartz Schilling pozvao je bosanskohercegovačke vlasti da postignu dogovor o uvođenju poreza na dodanu vrijednost što je preduvjet toj državi za približavanje obitelji europskih zemalja.

´Bosna i Hercegovina mora shvatiti da Europska unija ne mijenja svoje sustave, nego da se ona mora prilagoditi postojećim sustavima. Znam da u Republici Srpskoj postoji otpor prema uvođenju PDV-a, ali pozivam političare da brzo postignu konsenzus s međunarodnom zajednicom o ovom pitanju´, rekao je Schilling na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Međunarodni posrednik za Federaciju BiH i Republiku Srpsku dodao je kako sve članice Europske unije imaju PDV i BiH ga mora uvesti ako se želi priključiti europskim institucijama.

Čelnici bosanskohercegovačkih Srba protive se uspostavi jedinstvene carinske administracije na razini BiH te poreza na dodanu vrijednost, čime bi se, kako smatraju, ugrozilo postojanje Republike Srpske.

Pročitajte više