Scholz: Napad Izraela na Rafah doveo bi do nevjerojatnog gubitka života nevinih

Foto: EPA

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je danas da bi kopneni napad na grad Rafah na jugu Gaze bio neodgovoran i da bi doveo do ogromnog gubitka civilnih života.

"Nevjerojatan gubitak života nevinih"

"Smatramo da bi ofenziva na Rafah bila neodgovorna. Upozoravamo protiv toga", rekao je Scholz na online događaju koji je organizirala njemačka novinska grupacija RND.

"Ne vjerujemo da postoji bilo kakav pristup koji naposljetku ne bi doveo do nevjerojatnog gubitka života nevinih civila", rekao je Scholz, dodavši da je to prenio izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu.

Unatoč snažnom američkom pritisku i zabrinutosti koju su izrazili stanovnici i humanitarne skupine, Izrael je rekao da će nastaviti s napadom na Rafah, gdje je više od milijun raseljenih ljudi potražilo utočište tijekom sedmomjesečnog rata.

Izrael je u subotu pozvao Palestince u više područja Rafaha da se evakuiraju i upute prema onome što je nazvao proširenim humanitarnim područjem u Al-Mavasiju,što je pokazatelj da vojska nastavlja sa svojim planovima kopnenog napada, javlja agencija dpa.

Pročitajte više