SDP je urnebesan, izglasavanje Istanbulske sad predstavljaju kao svoju pobjedu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL /Facebook

ODMAH nakon izglasavanja ratifikacije Istanbulske konvencije u saboru, na svojem Facebooku oglasio se SDP.

U toj neobičnoj objavi pokušali su si pripisati zasluge za usvajanje Konvencije.

"400 dana nakon našeg zahtjeva Istanbulska konvencija je ratificirana", piše na slici koju su objavili uz popratni tekst te su čak uključili i opciju na kojoj su naznačili da slave ovaj poseban dan.

Dok su bili na vlasti nisu je ratificirali

SDP-ovci tako zaboravljaju da su isto mogli proslaviti odavno, još kada su oni bili na vlasti i u mogućnosti da ratificiraju Konvenciju, ali to tada nisu napravili. Ipak, sada si pokušavaju pripisati zasluge za ratificiranje Konvencije.

Predsjednik Bernardić ovih dana nije bio posebno pričljiv, ali danas se oglasio objavom na Facebooku.

Podsjetimo, dok se u sabornici raspravljalo prvo o  Istanbulskoj konvenciji, a onda i o opozivu ministrice Dalić koji je pokrenula oporba, predsjednika SDP-a nije bilo u sabornici, a nije ga bilo ni danas dok se raspravljalo o Plenkovićevu izvješću.

Na Facebooku se oglasio i Bernardić

U zadnja tri dana tek se dva puta kratko javio za riječ. Ipak, aktivan je na društvenim mrežama pa je danas, nakon izglasavanja Istanbulske, postavio sljedeću objavu.


"Nakon što su Karamarko, Plenković i HDZ hranili i povremeno puštali duhove iz boce kako bi skupljali jeftine političke bodove, sada su im ti isti izmakli kontroli. SDP Hrvatske će zato, zajedno s progresivnim snagama u društvu, odlučno braniti ljudska prava, prava slabijih i sekularnost ugroženu od onih koji sustavno nagrizaju temelje našeg Ustava", poručio je u objavi.

Bernadić aktivan i na Twitteru, odgovorio mu HDZ

Bernardić je bio aktivan i na Twitteru.

"Danas smo glasanjem za Istanbulsku Konvenciju ostvarili novi civilizacijski doseg te smo nazadnjačkim snagama u Hrvatskoj rekli NE. SDP će i dalje biti prvi na braniku osobnih sloboda, ljudskih prava i ono što je najbitnije u zaštiti ljudskih života", rekao je Bernardić i objavio istu fotografiju kao SDP na Facebooku.

Na ovu objavu mu nisu ostali dužni iz HDZ-a i ubrzo su mu odgovorili.

"Brojite nam dane? SDP-ova Vlada krajem 2012. donijela je odluku o potpisivanju Konvencije, pa tri godine niste imali političke hrabrosti ratificirati ju. HDZ-ova Vlada provodit će Konvenciju u najboljoj vjeri da riješimo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji", poručili su s profila HDZ-a.

Pročitajte više