SDP: Milinović je pisao zakon za Aboridžine; Milinović: Na Dan varalica lažu hrvatski narod



"OVO JE napisano za Aboridžine, a ne za Hrvate", naglasili su danas SDP-ovci Davorko Vidović i Milanka Opačić govoreći o prijedlogu zakona o socijalnoj skrbi koji bi u konačnici centre za socijalnu skrb pretvorio u upravna mjesta.

> Nova osvježenja iz Vlade: Od sada će socijalnu pomoć trebati zaraditi i humanitarnim radom

"Socijalni radnici ovim će se zakonom pretvoriti tek u porezne činovnike i notare. U ovom prijedlogu zakona HDZ-ovci su napravili sve što se nije trebalo napraviti", kažu SDP-ovci naglašavajući kako će prijedlog ministra Darka Milinovića dovesti do dodatne centralizacije.

"Čini se kako će socijalni radnici sad morati raditi i kao procjenitelji vrijednosti stanova", rekao je Vidović uspoređujući socijalne centre s poreznim uredima. Naime, kako kaže,  većina Hrvata ima stan ili kuću a po novom prijedlogu zakona takvi više neće moći aplicirati za socijalnu pomoć. S druge strane, kaže Vidović netko tko ima stotine tisuća kuna na računu a nema nekretninu na sebi moći će uredno primati socijalnu naknadu.

"Danas je 1. travnja i žele zavarati i lagati hrvatski narod"

Darko Milinović je danas rekao da HDZ neće povući zakon te je podsjetio na golemu štetu za populacijsku politiku koju je napravila SDP-ova vlast. Napomenuo je kako je rezultat te politike bilo pet i pol tisuća manje rođene djece te ukidanje socijalnih prava kao što je rodiljska naknada za nezaposlene žene.

"Valjda je svima jasno zašto je SDP sazvao konferenciju na 1. travnja. Danas je Dan varalica i žele zavarati i varati i lagati hrvatski narod o novom Zakonu o socijalnoj skrbi, a između ostalog i da će, kao što sam čuo, doći na vlast", rekao je ministar zdravstva Darko Milinović.

Pročitajte više