"SDP nije zaustavio gradnju autoceste prema Lici, nego ju je izgradio"

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Željka Antunović odgovorila je na provokaciju gospićkog HDZ-ovca i potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića u kojoj nju i SDP proglašava "nasljednicima komunističke partije koja je sedamdesetih godina zaustavila gradnju autoceste prema Lici".  

"S obzirom da niti jednom u svim svojim nastupima u Otočcu nisam spomenula njegovo ime, činjenica je da su u mojoj sintagmi novinari prepoznali Darka Milinovića, kao što se i on sam." - rekla je Željka Antunović nakon što je Milinović reagirao na njezinu izjavu da je, kako su prenijeli mediji, "vrijeme da Ličani i Ličanke prestanu biti taoci Darka Milinovića koji misli da je to njegovo nasljedno pravo".

"Što se tiče njegove izjave o komunističkom nasljeđu mene i SDP-a, treba reći da je Milinović u mentalitetu onih koji na silu opstruiraju višestranačje i političke alternative, čak i na način da potpuno neutemeljeno pokušavaju oblatiti SDP koji je demokratska, socijalna, i svakoga dana sve modernija hrvatska stranka." - odgovorila je Antunović.

Zamjenica predsjednika SDP-a također je objasnila da SDP nije zaustavio izgradnju autoceste "koja Lici znači život", nego ju je, naprotiv, on i izgradio.

"Mnogi su je sanjali, neki su je zaustavljali iz političkih razloga, neki su bili nesposobni, a SDP je, sviđalo se to kome ili ne, tu dugo sanjanu cestu i sagradio." - završila je Željka Antunović.

V.Š.
Foto: Sandro Lendler

Pročitajte više